Kalakesä 2012

Nonih… pitkästä aikaa voi taas sanoa, että Tenolla on jälleen ihan kunnon kalakesä. Nyt on kyllä kalaa tullut jopa ihan kiitettävästi ja enpä ihan yhtäkkiä tiedä ketään, joka olisi täältä pois lähtenyt ilman saalista. Perhokalastajatkin ovat kiskoneet ”hirveitä saaliita”, ainakin muutamaan edellisvuoteen verrattuna. Parhaimmat tietämäni ovat saaneet rannalta heittämälläkin 5-6 kalaa päivässä ja heillä kalastus onkin muuttunut C&R-kalastukseksi, joka onkin kyllä ihan järkevää siinä vaiheessa, kun kaloja tulee noinkin paljon.

Olen kirjannut ylös useita saalisilmoituksia, joissa vapautettujenkin kalojen määrä on ollut 3-4 kalaa päivässä.

Lisäksi tinttien ja lohijalkojen määrä joessa lupailee vielä jatkossakin hyviä lohivuosia, noita kaloja nimittäin on tänä kesänä todella paljon. Toki seassa on myös isompiakin, sillä itsekin tiedän jo tähän mennessä saadun useita yli 20 kiloisia, vaikka paras isojen kalojen aika on vasta edessäpäin.

Outakosken lohikilpailu on myös useimmiten ollut eräänlainen mittari, josta on jo alkukesästä nähnyt, millainen lohikesä on tulossa ja tänä vuonna kisassa saatiin todella hyvin kaloja. Voittajilla oli kolme kalaa, yhteispainoltaan 9,3 kiloa ja kalaa sai yhteensä 11 venekuntaa, joka on todella harvinaista. Noin 70 osallistujaa sai yhteensä n. 45 kiloa lohta, joka sekin on aivan loistava saalis.

Ja itse en edes ollut kisassa mukana… ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2000… ;-)

Ja onhan tässä muitakin uutisia. Sonera vei meiltä 1,5 vuotta sitten maksupääteyhteydet, jotka silloin toimivat puhelinlinjojen kautta ja sen jälkeen viime kesä ja tämäkin kesä tähän saakka on täällä Seitalassa taisteltu ilman korttimaksumahdollisuutta. On käyty niin pitkälle kuin mahdollista käteiskauppaa ja ne asiakkaat joilla on sattunut olemaan pankkitunnukset mukanaan, ovat maksaneet nettipankilla ja lopuille on annettu tilinumero mukaan, että makselevat sitten kun pääsevät kotiinsa. Hankalaa on ollut, monesti melkein liiankin hankalaa..

Mutta viime talvena saamamme laajakaistayhteyden ansiosta olemme nyt saamassa jälleen uuden korttimaksupäätteen ja erilaisilla korteilla maksaminen onnistuu meilläkin taas varmaan jo viikon sisällä tästä päivästä. Sellaista minulle on ainakin lupailtu pankista ja liikkeestä, josta uuden maksupäätteen olen tilannut.. ja jo maksanutkin, eli tulossa se on ihan pikapuoliin… :-)

Vastaa