Hyvää Uutta Vuotta 2012..!

Vuosi on taas vaihtunut ja kaamoskin Utsjoen horisontissa jo päättynyt. Olin vastikään poissa kotoa lähes kaksi viikkoa ja siinä ajassa oli päivä pidentynyt huomattavasti täällä Outakoskellakin. Kotona ollessa sitä ei niin huomaa, mutta kun on noinkin kauan poissa, eron kyllä huomaa.

Pimeimmän kaamoksen aikaan ei meinaa edes kaupassa ehtiä käydä valoisan aikaan, mutta nyt on valoisaa jo niin pitkään, että kerkesin ajella päivänvalolla lähes kotiin Ivalosta saakka, vaikka kun kone laskeutui hiukan ennen puolta päivää ja sen jälkeen kävin vielä asioillakin.

Kyllä se vaan tuntuu aina yhtä mukavalta, kun kaamos päättyy ja päivä alkaa pidetä, vaikka en minä kaamostakaan mitenkään ahdistavana koe. Sehän on vain sellainen hengähdystauko vuoden kiireiden keskellä, sillä kaamoksen aikaan ei täällä tapahdu oikeastaan mitään.
Talvi Utsjoella on ollut hyvin lauha, eikä luntakaan ole kovin paljoa. Onneksi nyt kuitenkin sen verran, että kelkkailemaan pystyy ja tunturiinkin pääsee kelkalla hyvin, kun muutamina vähälumisina talvina sekin on ollut hieman hankalaa tässä meidän seutuvilla.
Hyvää talven jatkoa vaan kaikille lukijoille ja jos suunnittelette ensi kesän Tenon reissuja, niin nyt alkaa olla aika tehdä majoitus- ynnä muita varauksia, kun kalenterissa on vielä tilaa. Parin kuukauden päästä se mitä todennäköisimmin on huomattavasti täydempi, eikä haluttuna aikana välttämättä ole enää tilaa..

-Jupe-

Vastaa