Huomenta!

No niin, tässä pikkuhiljaa heräillään talviunilta, kun tuo aurinkokin uhkaa jäädä paistamaan ympäri vuorokauden. Tiistaina se sen tekeekin ja laskee seuraavan kerran vasta heinäkuun 26. päivänä.

Valoisuudesta huolimatta ei täällä kovin kesäiseltä muuten näytäkään, paitsi että joesta on jäät lähteneet jo puolitoista viikkoa sitten. Lauantaiaamuna herätessäni maa oli valkoinen. Yöllä oli satanut 20 senttiä uutta lunta ja satoi sitten koko päivän ja vielä nytkin, sunnuntaita vasten yöllä sataa. Onneksi päivällä oli sen verran lämmintä, ettei lunta enää kertynyt lisää.

Tulevan viikon sääennustekin lupailee melko talvisia olosuhteita ja kalastusaika paikallisilla alkaa jo lauantaina. Saapa nähdä, onko joki jäätynyt silloin jo uudestaan. Ainakin siihen on mahdollisuudet jos ennuste pitää paikkansa. Koko viikolle nimittäin lupailee liki kymmenen asteen yöpakkasia ja päivälämpötilatkin ovat asteen-pari miinuksen puolella.

No, parempi se on, että se pitää nyt näitä kylmiä, kuin että heinäkuussa olis pakkasta. Tai edes alle viiden asteen päivälämpötiloja, joka sekin on täällä mahdollista. Onhan sellaisia täällä joskus henäkuussa nähtykin.

Mutta kyllä se tästä vielä iloksi muuttuu (luultavasti), kesä tulee ja kalastuskin pääsee kunnolla käyntiin. Seitalassa on pitkin kesää vielä jonkin verran vapaata majoitustilaa lukuunottamatta paria juhannuksen jälkeistä viikkoa. Veneitä on myös vuokrattavana moottoreineen tai ilman.

Viime kesänä ostin asuntovaununkin lisä- ja varamajoitteeksi ja sitäkin on jo jonkin varran varailtu. Toki vaunua voi vuokrata vaikka tuonne tien päällekin. Onhan se helpompaa vuokrata vaunu täältä esim. Jäämeren reissua varten, kuin että hinaisi vaunun tänne jostain Etelä-Suomesta asti. Varsinkin kun uskon noiden vuokraushintojen olevan minulla ihan kohtuullisia.

Hyvää kesän alkua vaan kaikille toivottaa Jupe Seitalasta.

Vastaa